Rådgivning / Rådgivning / Om fremtræden som Transperson (Praktiske Råd)

Om fremtræden som Transperson (Praktiske Råd)

Der er ingen krav til, hvorledes transpersoner skal tage sig ud i det offentlige rum. Det står enhver frit for. De fleste transpersoner har en ambition om at kunne passere som det modsatte køn af, hvad de er tildelt ved fødslen, uden at nogen umiddelbart bemærker sammenhængen.

Det giver de fleste en vidunderlig livskvalitet og er skønt, når man kan. Men... det kræver øvelse, og øvelse gør mester.

Hører man til dem, der er født, opvokset og opdraget som dreng og mand, kan det være svært at skabe sig selv om til den drømmepige, man inderst inde – sommetider - eller permanent – føler sig som. Så er du i konkurrence med alle dine medsøstre, der med hjælp fra deres mødre og veninder har øvet sig siden, de var anske små piger, hvor du i bedste fald har forsøgt dig i smug.

Det handler om – hår (paryk og frisure) – makeup – hudpleje – pleje af hænder og negle inkl. lakering – hårfjerning – tøj (og tøjstil) – barm (eventuelt inkl. kavalergang) – talje – hofter og bagdel – undertøj – strømper – sko og støvler – smykker og accessories (ørenringe – halskæder og –smykker – brocher – armbånd – ur – fingerringe – mv.) – holdning og bevægelse, stillinger og gang (i også høje hæle) – stemmen, samtalen og kropssprog – og meget meget mer'.

Hvorledes finder jeg og udvikler min stil som kvinde - eller som mand?

Der kan være en hårfin balance mellem beundringsværdig elegance og at blive til grin og peget fingre af.
Hvilke faldgruber findes der, og hvorledes undgår du dem?

TiD afholder en del arrangementer, hvor eksperter inden for mode, stil, makeup, briller, og paryk/frisurer og i det hele taget, med tips og tricks fra eksperter til det at fremtræde som kvinde eller mand, med udgangspunkt i det ved fødselen tildelte køn. Populært – måske lidt hånligt, men med et glimt i øjet – kaldet ”Transeskolen”

TiD kender adskillige forretninger, som er bekendt med betjening og rådgivning til transvestitter og transkønnede Se under ”Guide for transpersoner”, ”Venner og støtter af TiD”: http://www.transpersoner.dk/venner-og-stoetter-af-tid, som kender til dine behov, og derfor kan give gode råd og vejledning.

Kom frisk med til TiD’s arrangementer, hvor du møder andre transpersoner og få del i deres erfaringer tips og tricks.
dress
Webadmin Bianca | CVR: 3199 1080  | Tlf.: 2169 9977 | webadmin@transpersoner.dk