Rådgivning / Information / Transkønnethed

Transkønnethed

Transkønnethed eller Transgender (Eng) er den opfattelse af selvets kønsidentitet og kønsudtryk (selv-identifikation som kvinde, mand, eller variationer heraf) som ikke matcher ens medfødte køn Transkønnethed er uafhængig af seksuel orientering. Transkønnede mennesker kan identificere sig som heteroseksuelle, homoseksuelle, biseksuelle, eller aseksuelle.

Det transkønnede individ kan have egenskaber, der normalt er forbundet med et bestemt køn, og identificere sig med flere steder i det traditionelle kønskontinuum, eller eksistere som et tredje køn. I TiD bruger vi kønsidentitetsbænken som eksempel (kønskontinuum) med mandlig og kvindelig kønsidentitet i hver ende af bænken. Transkønnede kan således være varierende grader af maskulint og feminint, afhængigt af hvor man placerer sig på kønsidentitetsbænken.

Transkønnede mennesker oplever ofte en identitetsudvikling der omfatter en bedre kønsidentitets forståelse, med bedret selvopfattelse, selvrefleksion og selvudfoldelse. Mere specifikt giver det sig ofte udtryk i hvilken grad det transkønnede individ føler sig ægte, autentisk, og komfortabelt i sin ydre fremtoning og accepterer deres transkønnethed.

Reference:  http://en.wikipedia.org/wiki/Transgender

Bænken

TG
Webadmin Bianca | CVR: 3199 1080  | Tlf.: 2169 9977 | webadmin@transpersoner.dk